Geschiedenis foto
Geschiedenis foto
Geschiedenis foto
Geschiedenis
De grootvader van Edward Dullaart (huidige eigenaar / glazenier) stichtte rond 1920 In Den Haag samen met zijn broer de firma “Gebroeders Dullaart”.

Rond 1938 begon de vader van Edward Dullaart in Leiden een filiaal (onder dezelfde naam). De eerste vestiging was aan de Langegracht, later werd het de Narmstraat en in 1958 betrok men een pand aan de Korte Mare. Op de begane grond was de “glashandel” en op de 1e verdieping maakte men glas in lood en gebrandschilderd glas.
In 1964 kwam Edward Dullaart hier als “leerling-glazenier” te werken. In 1972 nam hij de “glas in lood afdeling” over en zette het zelfstandig voort onder de naam Atelier de L’art.

Tenslotte verhuisde men in 1997 naar de huidige locatie, Dorpsstraat 78-80 te Oegstgeest. Hier heeft men naast een groot atelier ook de beschikking over een fraaie winkel. In deze winkel vindt men een groot aantal voorbeelden van glas in loodramen alsmede gebrandschilderd glas in lood. Daarnaast zult U hier een ruime sortering Tiffany lampen en panelen aantreffen. Diana, de vrouw van Edward verkoopt er glaskunstvoorwerpen in allerlei tinten en vormen, van vooraanstaande glasblazers uit binnen en buitenland.
Voor meer informatie over deze winkel: www.maison-de-lart.nl